Piemonte

Verblijven op onze plek in Piemonte is balsem voor de ziel. In de armen van de zachtglooiende heuvels rond Asti, en de omringde wijngaarden, voel je ruimte en geborgenheid.

Wij laten ons graag inspireren, voor een goed, vervuld en lang leven. Zo ontdekten we het begrip Blue Zones. Dit zijn plekken op aarde, waar mensen gelukkiger en gezonder zijn dan gemiddeld, en wel tien jaar ouder worden dan op de rest van de wereld. Het zijn plekken midden in de natuur, en de bewoners maken keuzes die hun vitaliteit vergroten. De mensen zorgen er goed voor zichzelf en elkaar, ze houden er contact on a daily basis, ze bewegen, staan open voor verandering en zijn vernieuwend. Onze plek in de heuvels zou zó maar een Blue Zone kunnen zijn.

Delen is het nieuwe vermenigvuldigen

Wij hebben de intentie zelf een Blue Spot te zijn. Dit begrip hebben we zelf bedacht. Blue Spots zijn mensen die de Blue Zones creëren. Dat wil zeggen dat we prioriteiten stellen en keuzes maken. Dat we bewust leven en met aandacht voor wat er
voor ons echt toe doet. Zorg voor lichaam en geest, contact en relaties, activiteit en verstilling, beweging, woonplek, uitdaging, inspiratie, rust. En dit delen we graag.

Voor een liefdesvakantie en een pas op de plaats is onze plek de hemel op aarde

Tijd alleen met jezelf en in de natuur doorbrengen, is voedend en helend. Je put direct uit de bron. Drempels die je te nemen hebt, zoals een nieuwe levensfase, keuzes die je wilt maken over relaties en werk -, ze vragen verinnerlijking. Met een week op het land versterk je dit contact met je innerlijk. Je luistert naar de vragen en antwoorden in jezelf. Zo openen er verlangens, groei-impulsen, uitdagingen. Je ziet dingen die je anders nooit gezien zou hebben. Het geeft richting en je gaat anders kijken.

Tijd voor vragen aan jezelf en aan elkaar:

  • wat is wezenlijk voor mij, voor ons
  • en hoe leef ik, hoe leven wij dat
  • waar ben ik bang voor
  • ben ik, zijn wij op koers? lees verder onder: zijn we ‘on track’?